Item gefilterd op datum: januari 2017
maandag, 23 januari 2017 20:19

Als kat kies je niet...

Je bent al blij als je een dak boven je hoofd hebt. En af en toe wat voeding en water.
Dat de mens bij wie je in huis leeft het moeilijk heeft en vlucht in de drank, zal echter je lot gaan bepalen.

12 januari 2017
Dame kan de huur niet langer betalen, uithuiszetting dreigt.
Te beginnen met de veertig katten dan maar...
Huisbaas neemt contact op met dierenarts, dierenarts neemt contact op met vzw Hoop voor Zwervertjes...
Voor dit kleine poezenrescue initiatief lijkt het onbegonnen werk. Toch bijt Lotje zich vast in het hulp bieden en zoeken voor de 40 plots thuisloze katten.
Een zware taak leunt op haar frêle schouders ...

De 40 katers en kattinnen zijn niet steriel en niet gevaccineerd, ontwormd, of behandeld tegen vlooien. 
16002998 235823426869749 6228466617694130491 n
Lotje start met 8 katten die ze ophaalt en naar de dierenarts brengt. Zij worden alvast gesteriliseerd en in orde gebracht met hun eerste vaccins. Ze krijgen allen een chip die zal geregistreerd worden. 

Lotje ziet echter haar onkosten buitensporig groeien en beseft dat zij dit niet alleen kan dragen. Via een oproep op facebook smeekt zij om financiële steun en om opvanggezinnen die haar willen helpen om de poezen tijdelijk onderdak te geven.
Gelukkig vindt deze vraag om steun ook gehoor. Materiële steun, enkele opvanggezinnen zijn kandidaat en zelfs geldelijke steun loopt met mondjesmaat binnen.
Animal Life Support vzw doet ook een duit in het zakje, we maken meteen € 100 over.
Lotje staat immers voor een berg onkosten waar zij niet op voorbereid was. Wie zou dit wel aankunnen??...
Een kitten heeft bovendien een onverzorgde ooginfectie die een operatie vergt. 15965482 235822653536493 99478385904503776 n
Het oogje diende verwijderd...

Stelselmatig worden katten opgehaald door Lotje en in samenwerking met de dierenarts krijgen ze de nodige zorgen en degelijke voeding. 
Jammer genoeg zijn er ook een aantal poezen met leucose maar ook voor hen wordt snel een oplossing gevonden. Zij vertrekken naar een Nederlandse stichting die katten met leucose verwelkomt. Zij zullen hier permanente bewoners worden en de verzorging krijgen die ze nodig hebben.
Wat een mooie solidariteit!

Beste Lotje, met jouw "Hoop voor Zwervertjes" ben jij bereid geweest het haast onmogelijke toch te realiseren. Zo maar eventjes 40 katten die in benarde omstandigheden overleefden en om nare mensenredenen plots thuisloos werden, heb jij een toekomst geboden. Jij was zo moedig om snel om hulp te vragen, de enige juiste beslissing. Samenwerking is wat deze arme poezenzielen nu nodig hebben. 
16002821 1783321411990044 1858528147751207710 n
Petje af voor zo'n mooi werk, met jouw kleine vzweetje heb jij groots werk geleverd, onze oprechte dank daarvoor.

Lotje zelf reageert op 19 januari: "Ik weet niet hoe ik iedereen moet bedanken, maar door jullie allemaal is het ons gelukt om al de poezen op te vangen, we hebben er 16 steriel kunnen maken, nu natuurlijk nog de rest, dus iedereen bedankt voor de steun, te helpen opvangen, centjes te storten, dekens, speeltjes en zoveel meer, dank u van al de poesjes!"

 

 th  vzw Hoop voor Zwervertjes

 


 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 13 januari 2017 15:20

Goodgift, het geschenk met een hart

 

Langs deze weg wensen wij iedereen hartelijk te bedanken die ons via Goodgift steunt. 
Jullie hartverwarmende solidariteit vinden we heel fijn en is een steuntje in de rug om dieren in nood te blijven helpen!
Dankuwel

 

 

Wist u dat er een mooi alternatief bestaat indien de zoektocht naar het zoveelste gepaste geschenk voor een dierbare u vaak kopzorgen baart? 

GoodGift .... het geschenk met een hart voor het goede doel.

Door een Goodgift te kopen vermenigvuldigt u het plezier van geven en ontvangen, u schenkt solidariteit, de persoon die het geschenk ontvangt schenkt deze solidariteit verder aan een door hem of haar gekozen goed doel. 
Ook onze vzw Animal Life Support vind je terug op GoodGift.

Klik op het logo voor meer info:

 

goodgift

 

 

 

 

 
 

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 13 januari 2017 09:58

Elma en haar honden

Net voor het einde van het jaar kwam er een noodoproep via een bevriende organisatie FFSHP (Friends for Second Hand paws) voor Elma in Sarajevo (Bosnië).
Elma heeft alles verkocht wat ze had om het 60-tal honden in haar asiel te kunnen voederen, een dagelijkse grote hap in haar kleine budget.  Elma heeft zelfs geen auto meer, ze gaat bijna elke dag met de bus naar de winkel om een paar zakken hondenvoer te kopen en naar haar asieltje te sleuren .... Respect voor mensen als Elma die in zulke omstandigheden blijven vechten en hun ogen niet sluiten voor het dierenleed.

De honden moeten de winterkou en sneeuw trotseren zonder beschutting. 

Een warme noodoproep om huisjes aan € 25 per stuk te doneren werd een overweldigend succes ….
Zo’n groot succes dat elke hond in de volgende dagen zijn eigen huisje krijgt!
De vele donaties laten ook toe om twee paletten voer te bestellen en stro om in de huisjes te leggen. 

Ook wij van Animal Life Support konden deze noodoproep niet zomaar laten voorbijgaan en besloten dan ook snel om 12 huisjes te doneren. 

De honden gaan een comfortabelere winter tegemoet! En Elma is heel blij...

 

 hokken 2 Elma Bosnie  hokken 3 Elma Bosnie

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 12 januari 2017 09:39

AFSLUITING 5e BONE-BOX ACTIE

Dankuwel aan iedereen die onze Bone-Box thermometer heeft helpen stijgen naar 703 kg!
Met deze goed gevulde voedselbank kunnen we een dagelijkse kom lekkere brokjes en natvoer bezorgen aan de viervoeters van daklozen en mensen in moeilijke levensomstandigheden. En ook zullen we via deze voedselbank mensen steunen die zich mateloos inzetten om zwerfkatten van eten te voorzien. 

 

Een warme dank voor hun donatie aan
Helga Franckx
Liliane Lion
Hilde Ribbens
Debra Wellekens
Monique Moerenhout
Veerle Derycke
Jeanine Van Overstijns
Evelyne Dierikx
C. Braekman
Cathy Vanhorenbeke
Fred Meurrens
S. Janssens
Agnes
Karen Sergeyssels
Liliane Janssens
Dennis Van De Casteele
Denise Raymaekers
Frederic en Griet Guns-Willems
C. Braekman
Petra Verheecke
Ludo en Madeleine Sadones-Otte
Ben Toutouh Hasan 
Prapakorn Pulaiyo
fam. Van Den Bosch-Rottiers
fam. Van Den Berg-Van Blijdeste

Een speciale dank aan solidaire stichtingen
SOUKI asbl (redden en herplaatsen van honden en katten uit noodsituaties)
FSPCA shelter (opvang en herplaatsing van mishandelde en/of verwaarloosde dieren)
RAMBO's BENDE (wandelgroep voor en met mishandelde en verwaarloosde honden)
IDOSA vzw (hulp aan binnen- en buitenlandse katten- en hondenasielen)

 

 image4

 

 

 

 

update 9 december: whow!  De kaap van 500 kg is net overschreden! ... en nu hopen dat de volgende update ons naar 600 kg brengt ...

update 7 november: 316 kg! de eerste kaap is gehaald, de helft van de broodnodige 600 kg om een volledig jaar te overbruggen….

update 30 november: 420 kg …. We zijn goed op weg naar de halve ton!

update 5 november:
Onze jaarlijkse traditie getrouw, gaven we op zaterdag 5 november de aftrap van onze inmiddels 5e Bone-box inzamelactie bij dierenspeciaalzaak Animalfun Tienen. De herfstvakantie zat er misschien voor iets tussen, de toeloop van klanten was minder dan de vorige jaren. Maar op het einde van de dag konden we onze auto toch vullen met 184 kg voeding. 
De spaarpot bracht € 134 op, dit wordt ook nog omgezet in voeding.
Een warme dank aan Philippe en zijn team van Animalfun, aan alle klanten die op deze manier hun solidariteit toonden met de gezelschapsdieren van daklozen en andere mensen in moeilijke levensomstandigheden.

Gepubliceerd in Nieuws

Adoptieverhalen

 • Een nieuw leven voor Clyde
  Een nieuw leven voor Clyde Van vergeten asielhond tot gelukkige gezinshond...   juli 2013In een Belgisch asiel wordt een hond binnengebracht. Hij ziet er niet uit. Hij werd ronddolend gevonden, niemand die hem kent of weet waar hij vandaan komt. Geen chip om hem te kunnen herenigen met zijn baasje ... Een nieuwe asielhond erbij…
 • Een senior adopteren is het leven omarmen...
  Een senior adopteren is het leven omarmen... Eline en haar mama zijn gek op honden. Omdat Eline een opleiding in de "Dierenzorg" volgt, is zij op de hoogte van de gruwel van broodfok.Het gezin was dan ook vastberaden om geen hond te kopen maar om er één te adopteren in een asiel.Vele weekends stonden zo goed als…
 • Gizmo's geluk
  Gizmo's geluk Het leven kan onverwachte wendingen nemen...Dit ondervond kater Gizmo aan den lijve toen hij tijdens een verhuis werd achtergelaten. Een kat overleeft immers in de natuur, die vangt toch muizen zeker?..Dat Gizmo een aanhankelijke huiskater was en trouw elke dag naar zijn baasjes terugkeerde na zijn dagelijkse wandeling, om zich…
 • Poema's gouden mandje
  Poema's gouden mandje Wij willen een hondje, en wel nu! Hoeveel mensen en mensenkinderen beslissen op deze impulsieve manier om een hond, en dan nog liefst een puppy, in huis te nemen. De tijd nemen voor het dier, de energie om ermee te gaan wandelen en ook de voorziene en onvoorziene dierenartskosten zijn…
 • Nieuw Geluk: Filemon
  Nieuw Geluk: Filemon Mensen scheiden en ook dieren lijden daaronder...De baasjes van ezel Fillemon en zijn Shetlandponymaatje Storm, besloten een tijdje geleden om te scheiden. Mevrouw hield veel van Fillemon en Storm en deed wat ze kon om hen te blijven verzorgen zoals het hoort. Mijnheers leven nam een andere wending en hij…
 • Nieuw Geluk: James
  Nieuw Geluk: James James, een voorname naam voor een kater die er bijna niet meer was geweest..."We hebben een nestje katjes gevonden in onze tuin" klonk het aan de voordeur van een gedreven poezenopvangmama.Vier piepkleine kittens, waarschijnlijk zo'n 5 weken oud... Veel te klein om hun moeder te moeten missen.Wat er met de…
 • Nieuw Geluk: Wilma
  Nieuw Geluk: Wilma Wilma en Julia zijn twee kippen die Krista adopteerde van iemand die sukkelaartjes onder haar bijna letterlijke vleugels neemt. Wilma is een witte kop van wie niemand kan zeggen hoe oud ze is. Ze is een slim kipje, een pittig ding. Een deugniet die altijd uitbreekt en het liefst nog…
 • Nieuw Geluk: Rivaldi
  Nieuw Geluk: Rivaldi Via een vleeshandelaar komen ook paarden en pony's die niet langer gewenst zijn, in slachthuizen terecht. Soms slagen dierenliefhebbers er in om één of meerdere door hun eigenaars opgegeven pony's te redden uit de handen van paardenopkopers.Deze paardenhandelaars zoeken eigenaars op of worden gecontacteerd door baasjes die hun viervoeter niet…
 • Nieuw Geluk: Pukkie en Snuffel
  Nieuw Geluk: Pukkie en Snuffel Konijntjes zijn een dankbaar huisdier voor mensenkinderen die geen hond of kat krijgen.Een konijn zit in een kot, in de tuin. Geen haar in huis, weinig "onderhoud", zo goed als geen onkosten.En als het mensenkind het konijn niet meer leuk vindt, dump je het in de natuur of op de…
 • Nieuw Geluk: Scampi en Cayenne
  Nieuw Geluk: Scampi en Cayenne Er zijn dierenartsen met een groot hart voor dieren in nood.Geregeld staan zij de dierenartsteams van rescue vzw's in binnen- en buitenland bij voor bepaalde ingrepen en vooral om te helpen steriliseren en castreren op grote schaal.En hoe moeilijk is het dan voor hen om zonder hond of kat in…
 • Nieuw Geluk: Chico
  Nieuw Geluk: Chico Een huisdier geeft je een thuisgevoel.En als je je bekende leefomgeving moet opgeven om medische redenen, omdat je niet meer alleen kan wonen, ... tja, dan is alleen zijn écht te alleen als je altijd honden of katten hebt gehad.Neem nu Jeanine. Zij zocht een rustoord uit, mét toelating om…
 • Nieuw Geluk: Clyde
  Nieuw Geluk: Clyde Een passie voor katten in nood is nog te zacht uitgedrukt...Sabine gaat door het vuur voor thuisloze katten, aangereden katten, zieke katten, pas bevallen zwerfkatten en hun kittens ... Alle katten voor wie niemand zorgt en die niemand wil, vinden bij Sabine ervaren verzorging, geduld en een liefde die de…
 • Nieuw Geluk: Paddy en George
  Nieuw Geluk: Paddy en George Ons verhaal begint tijdens onze vakantie in Samos, een Grieks eiland. Mijn vriend en ik wandelden van Phytagorion naar het stadje Samos. Toen we in Samos aankwamen zaten onze voeten helemaal onder de blaren. Aangezien het zondag was en het stadje verlaten, konden we geen apotheek of winkel vinden. Slechts…
 • Nieuw Geluk: Dasco en Desi
  Nieuw Geluk: Dasco en Desi Twee jonge studentes, Piene en een klasgenootje, stappen van het station in Vilvoorde naar hun middelbare school.Het is putje winter en het regent ijswater. De meisjes komen langs een huis waar ze het groot huisvuil hebben buiten gezet in afwachting van ophaling. Niks aan de hand tot de meisjes een…
 • Nieuw Geluk: Joey
  Nieuw Geluk: Joey Joey is een konijntje waarvan iemand afstand deed om één of andere reden en waarvoor Krista (en andere mensen en vzw's in ons land) opvang voorzien.Krista's hart smolt voor Joey, een ontzettend lief en sociaal konijntje met hangoren. Joey die haar overal vergezelt en ook dikke vriend wordt met de…
 • Nieuw Geluk: Minky
  Nieuw Geluk: Minky Hoeveel leed kan een hondje aan? Minky verenigt in haar naam zo ongeveer alle pijn, eenzaamheid, verdriet en respectloze behandeling door niet één maar door vele mensen... Niets van wat u leest is aangedikt, spijtig genoeg wel degelijk allemaal écht gebeurd, hoe ongelofelijk het ook klinkt. Een jonge Spaanse vrouw…
 • Nieuw Geluk: Cartouche
  Nieuw Geluk: Cartouche Het moet je maar overkomen, je raakt als prachtige zwarte kattin met je staart in een cactus verstrikt ... Wie wint? De cactus natuurlijk... Je elegante sierlijkheid eraan ... Baasje brengt je naar de dierenarts waar men tot het besluit komt dat een deel van de staart door de vreselijke…
 • Nieuw Geluk: Kira
  Nieuw Geluk: Kira Ze zijn gek op Alaskan Malamutes!Thomas en Kimberlee, een jong koppel uit het Antwerpse, hebben elkaar beloofd dat zodra ze zouden gaan samenwonen, ze een asielhond zouden adopteren. Enkele maanden geleden kochten ze hun paradijsje vlakbij een prachtig natuur- en recreatiegebied. Een mooi wandelgebied rond een romantisch gelegen meer. Wat een…
 • Nieuw Geluk: Madouc en Elessar
  Nieuw Geluk: Madouc en Elessar Een lentedag van dit jaar zijn we voor ons project 'Vergeet-Ze-Nietjes' in een Belgisch asiel honden en katten aan het filmen om leuke 1-minuutfilmpjes te monteren. We willen net buiten het asiel drie ex-broodfokteefjes filmen, drie zachtaardige Beaglemeisjes, afgedankt en gedumpt door de fokker. Aan de ingang van het asiel…
 • Nieuw Geluk: Tomtom
  Nieuw Geluk: Tomtom Zwerfkatten... een oud gegeven, een moderne term. Voor alle duidelijkheid: zwerfkatten zijn katten zonder baasje, zonder thuis, zonder iemand die voor hen zorgt. Ze zijn niet steriel en kunnen zich daarom eindeloos voortplanten, wat exact het probleem is. Zonder sterilisatie en castratie groeit de zwerfkattenpopulatie gestaag aan. Deze dieren lijden…
 • Nieuw Geluk: Victor, Trisha, Lady en Sissi
  Nieuw Geluk: Victor, Trisha, Lady en Sissi Vier schatten van honden die elk op hun manier "het kind van de rekening" werden... Victor, een knappe blanke windhond werd uit zijn geboorteland Spanje naar Belgische adoptanten overgevlogen. Hij was jong, lief, en genoot gretig van zijn nieuwe leven bij zijn jonge enthousiaste baasjes.Zes jaar later gaat het koppel…
 • Nieuw Geluk: Fenella en Mo
  Nieuw Geluk: Fenella en Mo Veel mensen kopen een paard voor de puberende dochter want jonge meisjes hebben iets met de romantiek van zo'n grote sterke vriend(in) waarmee ze kunnen uitpakken. De aankoop is ook niet eens zo enorm duur maar het huren van een weide of een plaatsje in een manègestal, het wintervoeder, de…
 • Nieuw Geluk: Nel
  Nieuw Geluk: Nel Ganzelever of foie gras, een lekkernij voor velen maar weten deze mensen wel welke uiterste vorm van mishandeling van ganzen aan hun culinair pleziertje voorafgaat? Ganzelever wordt volledig kunstmatig aangekweekt bij ganzen die genetisch hiervoor geselecteerd zijn. De ganzen kunnen niet kwaken en dus leven ze in stilte wat de…
 • Nieuw Geluk: Jack
  Nieuw Geluk: Jack Jack, een wat oudere Jack Russell werd door een familielid van zijn baasje naar een Belgisch asiel gebracht.Met veel verdriet had zijn baasje afscheid van Jack genomen toen er werd besloten dat hij in een rusthuis zou gaan wonen.En Jack kon niet mee.De meeste rusthuizen aanvaarden niet dat hun bewoners…
 • Nieuw Geluk: Lenka
  Nieuw Geluk: Lenka Herfst 2013 in Roemenië.Het land staat in brand.Na een incident in een stadspark waarbij honden en een kind betrokken zijn eist tot zelfs de president dat alle zwerfhonden en honden die niet aan de leiband lopen, gedood worden. Er wordt zelfs een speciale verdelgingswet voor gestemd en de massahysterie in…
 • Nieuw Geluk: Nympha, Sitia en Minou
  Nieuw Geluk: Nympha, Sitia en Minou In een Belgisch kattenasiel worden dagelijks huispoezen afgezet, verloren poezen opgevangen, gewonde poezen verzorgd en kittens over de tuinmuur naar binnengegooid... Op een dag brengt een baasje haar 3 huiskatten naar dit asiel, haar kind is allergisch aan poezen.Aurélie die het kattenasiel leidt heeft al onnoemelijk vele excuses moeten horen…
 • Nieuw Geluk: Linde
  Nieuw Geluk: Linde Linde, een wit Keeshondje werd in een Belgisch asiel gedumpt na jaren te zijn gebruikt door een broodfokker.Een broodfokker is iemand die met honden fokt om snel veel geld te verdienen. Vaak met verschillende rassen, in voor de dieren barre omstandigheden.En zo lang mensen honden en katten willen "kopen" bij…

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.