Item gefilterd op datum: maart 2017
dinsdag, 21 maart 2017 19:36

Geboortebeperking is 'leedbeperking'

Als je meter of peter wordt van een dier in nood krijg je met enige regelmaat een update over hoe het met je beschermeling gaat. Of je pupil nu in ons land tracht te overleven of elders, dat maakt niet uit. Dierenleed is immers grenzeloos, in elke betekenis van het woord.
Dankzij je financiële steun kan je pupil van nabij opgevolgd worden, gesteriliseerd, gecastreerd of gevaccineerd worden, en kan het rekenen op voeding. Het is een enorme ondersteuning voor de vrijwilligers die zich ter plaatse bekommeren om dieren die anders een vreselijke dood door verwaarlozing of mishandeling zouden sterven.

Een collega is meter van een poezenfamilie in Griekenland via de stichting Greek Cat Care Foundation (www.greekcatcarefoundation.com). Haar bijdrage zorgt ervoor dat een mama poes en haar twee kittens verzorgd kunnen worden. Zodat ze niet moeten verhongeren of sterven aan een banale ziekte. Mama poes werd onmiddellijk steriel gemaakt na de geboorte van haar laatst gevonden nestje kittens. Als je de ellende kent onder "zwerfpoezen" die trachten te overleven, dan weet je dat dit de enige manier is om nog meer dierenleed te voorkomen.

Toen mama poes gesteriliseerd was werd overlegd wanneer haar twee (overlevende) vrouwelijke kittens, ondertussen 3 maand jong, ook best zouden gesteriliseerd worden. Het leek niet meteen een prioriteit. Bovendien moest er weer voeding aangekocht worden. En kostte de behandeling van enkele zieke katten meer dan voorzien ... De rescuestichting besloot om de kosten wat te spreiden en dus een maand later terug te keren naar de dierenarts met de twee zusjes om ze dan te laten steriliseren.

Zo gezegd, zo gedaan. Vier weken later kwam een dame met de kittens terug naar de dierenarts, ze werden onder narcose gebracht en groot was de verbazing van iedereen ... beide 'kittens' bleken zwanger van elk 5 "embryo's". De ingreep werd dus niet alleen een sterilisatie maar meteen ook het vroegtijdig beëindigen van nieuw, ongewenst leven.

Beide jonge poezen en hun mama werden teruggebracht naar de plek waar zij kunnen schuilen in de winter en water vinden in de zomer. Elke dag wordt deze plaats bezocht door een vrijwilliger die een oogje in het zeil houdt, de katten voedsel en eventueel water bezorgt, en hun gezondheidstoestand op de voet volgt.
En dit zolang de lokale bewoners deze ooit gedumpte poezen gedogen....

Net daarom is het zo belangrijk om zwerfkatten steriel te maken. Het is een oneerlijk hard leven. Ze worden vaak opgejaagd en verjaagd als gevaarlijk tuig. En dat terwijl ze eigenlijk geen andere keuze hebben dan "overleven".
De eenvoudige maandelijkse donatie van € 10 aan een stichting die een daadwerkelijk verschil wil maken in het leven van deze absolute verschoppelingen, "broers en zussen, neven en nichten" van onze huiskatten, is een reddingsboei voor lokale vrijwilligers.

Dankzij de drievoudige sterilisatie van deze mama poes en haar beide dochters, groeit de ellende niet verder aan. Was dit niet gebeurd, dan waren er minstens 3 keer 5 nieuwe kittens bij gekomen. Waarvan misschien de helft overleeft gezien de harde leefomstandigheden.

En dit twee keer per jaar...

Gelukkig kan de mens ingrijpen mits er geld is om sterilisaties en castraties te betalen. 
Een kleine ingreep met ongelofelijk grote gevolgen.
Geboortebeperking staat hier gelijk met ellende beperking. Het zou getuigen van gruwelijke onverschilligheid en de oorzaak zijn van een implosie van dierenleed als de mens in deze zijn kennis en ervaring niet zou toepassen.
Voor niets gaat de zon op, ook in Griekenland. Diervriendelijke dierenartsen willen wel eens aan rescuetarief werken, toch blijven de onkosten hoog voor een vrijwilligersorganisatie. Elke vorm van steun helpt. Helpt levens draaglijk te maken en ondraaglijk leed te voorkomen.

Of hoe je met een bescheiden bijdrage kunt helpen zorgen voor een betere wereld en een beter leven voor onschuldige dieren.
De meeste rescue organisaties werken met meter- en peterschappen en zullen u met open armen ontvangen...
DANK DANK DANK

 

Lily Alys en Nala

  Het kattengezin dat dankzij meterschap gespaard zal blijven van kittenleed....

 

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 03 maart 2017 19:28

Paasactie

Paashazen, paaseitjes, paasklokken...,
waarom geen paaspoezen, paaskittens en paaspupjes dit jaar
om uw brunch of lunch een origineel karakter te geven?
Ze zijn niet alleen erg mooi maar ook overheerlijk!

Deze Paasactie helpt ons mensen te steunen die dieren redden, verzorgen, steriliseren en castreren én er een veilige thuis voor zoeken.

 


Zoete Paas Actie bIs er een leukere manier om een edel doel te steunen dan door chocolade te snoepen.

De chocopoezen, kittens en pupjes zijn een ideaal lentegeschenkje voor kinderen en de babysit, de buurvrouw die voor uw huisdieren zorgt als u op vakantie gaat, oma en opa die dol zijn op hun viervoeters, eigenlijk voor iedereen die een hart heeft voor dieren...
ook dieren in nood.

En wij zijn u dankbaar voor uw liefde voor chocolade én voor alle dieren die onze liefde verdienen!

Mamapoezen en hun allerschattigste kittens alsook de pupjes  worden gegoten in het atelier van chocolatier Gauthier te Mechelen.
(en zijn respectievelijk 22 en 12 cm hoog)

 


De mama's kosten 12 €, de kittens en pupjes 5€.

Interesse? wees er snel bij, de chocolatier heeft een productielimiet

 

Bestellen
via mail aan  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar 0479/22 56 07  
ten laatste 18 maart '17

De bestellingen zullen klaar zijn vanaf 3 april.

Houdt u er rekening mee dat de chocolade omwille van de breekbaarheid, niet via de post wordt verstuurd.
We werken enkel met afhaalpunten
Rijmenam - Keerbergen - Heist op den Berg - Hever - Hofstade - Hoegaarden 

 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.