Schattig en pluizig....

Ze zijn zo schattig, pluizig en lief ... konijntjes en andere knaagdiertjes ... en zo gemakkelijk te kopen. Je hoeft maar een dierenwinkel binnen te stappen en daar zitten ze, in hun glazen kooitje... en worden ze maar al te vaak het slachtoffer van een "impulsaankoop".

Na een tijdje eindigen ze dan ergens in een hokje achter in de tuin of in een garage ... of in het ergste geval worden ze gelost in de natuur, waar een in gevangenschap geboren konijntje nooit kan overleven....

Veel van deze konijntjes komen dan vroeg of laat -vaak in slechte toestand- in een opvang terecht waar alles in het werk wordt gesteld om deze diertjes een kans op een konijntjes- of knaagdier- waardig leven te geven.
En hiervoor is veel inzet van vrijwilligers nodig en is elke materiële of financiële steun welkom.

Wij mochten deze week 'Het Konijnenhof' (in Stekene) verrassen met 66 kg muesli, korreltjes en hooi dat we konden aankopen dankzij donaties. 

 

Toch overtuigd om een konijntje als huisvriend te nemen? Koop het niet in de winkel en houdt zo de broodfok van knaagdiertjes niet mee in stand, maar ga naar een knaagdierenopvang zoals bvb.

Het Konijnenhof
Jodipro vzw  of www.jodipro.be

 

 

 

 

 

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.