Het Dierenthuisje

"In de Geelse velden, daar staat een huisje,
keek eens door het vensterraam..."

Eerlijk, we hebben zelden zo'n paradijs voor gedumpte, verwaarloosde, oudere hoevedieren, konijnen, en vooral katten gezien...
Geleid door Sonja en Peter, 2 dierenliefhebbers die graag een alternatief voor de ons bekende asielen uit de grond stampten.

In oktober 2004 startten ze officieel met Het Dierenthuisje, toen nog gelegen in de Antwerpse regio.
Maar noodgedwongen verhuisd en na een enorme benefietactie ten voordele van het veilig stellen van hun goed doel op een nieuw adres, zijn ze nu gesetteld in Geel, met véél meer ruimte voor de dieren en veel minder ruimte voor hen persoonlijk...
Het is een mooi bezield initiatief. Sonja en Peter werken hard op velerlei vlakken.

Er is allereerst de opvang van dieren in "huiselijke" omgeving en tuin. Nauwelijks kooien, vrijheid binnen een beveiligde zone, een aai over de bol voor iedereen, constante supervisie zodat bij het kleinste probleem van welke aard ook, onmiddellijk kan ingegrepen worden...
Er zijn vele vaste bewoners die niet zullen of kunnen geadopteerd worden. En er zijn de opvangdieren, voor wie nog een passende en warme thuis wordt gezocht.

Er is een enorme katvriendelijke tuin met heuse schattige chaletjes waar ze hun mandjes vinden. In de binnenruimte lonkt een mooi oerwoud aan krabpalen om in te klauteren en te genieten.
Het Dierenthuisje beschikt ook over een aantrekkelijk kattenverblijf met ren, waar pas binnengekomen katten kunnen bekomen en in alle rust aan de nieuwe omgevingsgeluiden en andere bewoners wennen. Een gedeelte hiervan wordt ingeschakeld voor de "katten op vakantie".

De konijnen bewonen een keicoole konijnenheuvel, de hangbuikzwijnen een stal met een enorme weidevrijheid, de kippen en eenden hebben een poeltje en scharrelen tussen de andere hoevedieren ... Ook mensen komen hier tot rust bij het zien van zo veel dierengeluk.

Voor Sonja en Peter is het van groot belang dat de dieren in relatieve vrijheid kunnen gedijen. Minder stress, minder tot geen agressie, minder ziektes, een "dierwaardig" bestaan dus.  De aanvragen om opvang nemen toe en er zijn ondertussen zelfs wachtlijsten... De levenskwaliteit van de dieren onder hun hoede mag echter niet lijden onder "overbevolking".

Sonja en Peter hebben een bewuste keuze gemaakt en leven er ook naar. De telefoon met oproepen om hulp staat niet stil. Non-stop wordt er gezocht naar sponsors en meters en peters voor de dieren omdat zij net de dieren zijn die meer medische verzorging nodig hebben.
Geen enkel dier wordt hier gemakkelijkheidshalve of wegens te hoog oplopende rekeningen, ingeslapen. Een dappere keuze maar ook ééntje met een prijskaartje. En elke steun, zij het financiële of "handen uit de mouwenhulp" is dan ook meer dan welkom.

Het Dierenthuisje heeft ook ons geholpen met de huisvesting van Knorretje, het oudere hangbuikzwijn dat plots thuisloos werd. Knor geniet er nu van een heerlijk leven samen met zeugen en andere beren. Vanzelfsprekend heeft vzw Animal Life Support het meterschap van Knorretje op zich genomen.

Elke intake van een nieuwe, ook tijdelijke bewoner, wordt met de nodige zorg voorbereid en begeleid.
Het Dierenthuisje sensibiliseert ook bewust, zeker nu meer dan we ons kunnen voorstellen, dieren als wegwerpproducten worden (mis)behandeld.

 

"Roeien met de riemen die je hebt" en "dweilen met de kraan open" zijn jammer genoeg ook hier dagelijkse kost ... En voor we iemand horen zeggen: het gaat weer maar om "een druppel op een gloeiende plaat" reiken wij u het volgende aan ...

"Het is de gestage druppel die de steen uitholt", of, het is slechts dankzij volgehouden inspanningen dat je grootse resultaten boekt.

Wij wensen Het Dierenthuisje zo'n gestage druppel toe voor hun steengoed rescuewerk!

 

U vindt boeiende informatie op www.hetdierenthuisje.be

 

 

>>> Sonja in de studio van TV PlusDownloads

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.