Een stem voor de stemlozen....

We stellen graag even aan u voor: een hoeve in Pepingen waar ze dagelijks de zo mogelijk hardste rescuenoten kraken...

Dierenasiel en opvang FSPCA
Staat voor "Federal Society for Protection against Cruelty to Animals - Belgium"
Oprichters en uitbaters zijn Ingrid en Vince Buelens-Peetermans, geholpen door vrijwilligers en stagiairs. Zij vangen mishandelde en/of verwaarloosde dieren op, zoals paarden, pony's, geitjes, honden, katten, kippen, ganzen etc in de mate van het mogelijke...

De vzw kan niet erkend worden als zorgboerderij (de vzw is niet hun bron van inkomsten) en ontvangt dus geen toelagen. Toch biedt de FSPCA de mogelijkheid aan andersvaliden en ook mensen die zich terug in een werkmilieu moeten integreren na depressie of ziekte, de kans om op de hoeve te helpen, wat zeer therapeutisch blijkt.
Ze werkt ook samen met justitie en biedt plaatsen aan voor mensen die taakstraffen moeten uitvoeren en kiezen om met dieren te werken.

De FSPCA roeit met te kleine riemen in de dieren-in-nood-stroom.
Ze hebben gelukkig wel een samenwerkingsverband met de gemeenten Pepingen, Herne en Halle voor het vangen en ophalen van loslopende dieren, het ophalen van krengen langs de openbare weg. Ze zetten zich ook in voor het lokale zwerfkattenproject.


En dit helpt hen te overleven ... met het water aan de lippen...
Ingrid en Vince stoppen er hun eigen centen in, maar het kan eens te veel worden.
Of te weinig om verder te kunnen...

Mishandelde en/of verwaarloosde dieren opvangen is werkelijk moedig en kost veel geld. Je wordt niet alleen geconfronteerd met de gruwelijkste situaties waarin stemloze dieren zich bevinden, je engageert je ook om er alles aan te doen om deze dieren op krachten te laten komen, te verzorgen, en opnieuw, indien mogelijk, te helpen vertrouwen in "de mens".
Het is een heel ondankbare en ondenkbaar zware taak die de FSPCA op zich neemt. Altijd opnieuw dieren ophalen die in beslag worden genomen om ze uiteindelijk tegen hun eigenaars te beschermen..
En soms overstijgt de realiteit hun meest pijnlijke verwachtingen... en is het dier overleden...
Als dit je dagelijkse beslommeringen zijn, gekoppeld aan de zorg voor de opgevangen dieren, kan de moed je wel eens in de laarzen schieten.

 

Een mooie vorm van steun aan deze rescueboerderij is kiezen voor een peter- of meterschap, een dier adopteren op afstand, zeg maar.

Je kiest een dier uit en voor een bedrag vanaf € 10 per maand help je dat dier te verzorgen en te voeden. Je krijgt informatie toe, je mag je pete- of metedier bezoeken en zelf verzorgen indien je dat wenst.
En je naam komt op de website gekoppeld aan de foto van jouw schat.
Het helpt écht ... En het voelt goed ... Dàt is wat het redden en helpen van een onschuldig dier met je doet.

 

Op hun website vindt u de dieren die wachten op een peter of meter: http://www.fspca.be/onze-dieren/peter-of-meter-worden/

 

Steunen kan ook door adoptie van één van hun beschermelingen, zo zijn er bv. deze bijzondere honden die wachten op de bijzondere baasjes die hen een tweede kans in het leven willen geven.
Solar en Lily, Pebbles en Bambam, Djenka, 5 honden die allen het slachtoffer werden van mensen zonder geweten en die nu dankzij de goede opvang bij het FSPCA hun levenslust herontdekken.

Ontdek ze in hun persoonlijke filmpjes:

Solar en Lily, slachtoffertjes van ernstige verwaarlozing....

https://youtu.be/ThTKyG64zEU 

Pebbles en Bambam, gehouden als konijnen in een veel te klein hok.... 

https://youtu.be/lUbrY2hd5KI

Djenka, gehouden in een donker hok als kweekteefje ...

https://www.youtube.com/watch?v=YN6RQasixwc&feature=youtu.be 

 

Meer info over deze adoptiedieren via het FSPCA 0483/40 20 69

 

 

Wij willen de FSPCA mensen ook warm bedanken voor hun spontane hulpactie ten voordele van onze bloeddonorhond Falco!
Hun solidariteit is hartverwarmend.
Mag hun solidariteit iedereen aanspreken en warm maken voor solidariteit met de dieren op de FSPCA-boerderij.
Dank u voor hen.

 

 

 

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.