Helpers worden écht geholpen!

Soms start je een projectje op uit eerlijke dankbaarheid om het goede wat iemand doet.
En wil je graag tonen dat ook vele andere mensen dat "goede" appreciëren en niet zo vanzelfsprekend vinden.
Dit is wat we met donorhond Falco hebben ondervonden.

Zoals u weet heeft Falco door zijn bloed te doneren aan drie erg zieke honden, hun leven gered.
Zijn baasje Tom werd in allerijl opgeroepen door de dierenartsen van de Randstad Dierenkliniek met de vraag om levensreddend bloed te schenken. Tom twijfelde niet en Falco bleek een gedroomde donor, hij bleef rustig liggen toen zijn lichaam letterlijk in verbinding werd gesteld met het lichaam van een voor zijn of haar leven vechtende hond.

Falco's bloed stroomt nu ook door de aderen van zijn hondenvrienden. En deze en hun baasjes zijn hem daar ontzettend erkentelijk voor.

Maar nu heeft Falco zelf steun nodig. Hij heeft dilatatieve cardiomyopathie, zijn hart zet uit. Zijn baasje doet er alles aan om Falco goed te verzorgen en de ziekte af te remmen.
Echter de medicatie is erg duur.

Animal Life Support vzw nam een maand verzorging op zich voor de factuur van € 223,37.
En toen kwam er een golf van warmte Falco en Tom tegemoet...

Dankbaarheid om Falco's en Toms steun aan dieren in nood heeft zich immers vertaald in nog drie solidariteitsacties die spontaan gegroeid zijn.
Er is onze "bikskes-actie", de verkoop van balpennen in leuke spuitjesvorm. Deze actie loopt nog steeds en iedereen die Falco een warm hart toedraagt nodigen we graag uit om voor slechts €2 een héél leuk balpennetje aan te kopen. >>> meer info

 

Dierenasiel FSPCA in Pepingen startte als verrassing een Crowdfunding op onder haar vlag, waarvan de opbrengst zeker zal helpen de ondersteunende medicatie voor Falco te betalen. 
Ook dierenartsen die de FSPCA genegen zijn hebben hun 'dure pillen-steentjes' bijgedragen wat resulteerde in weer een zeer waardevolle en te koesteren donatie.
>>> naar de crowdfunding

 

Via de Steungroep SOS Animales Sagunto heeft een héél bijzondere schenking ons bereikt van iemand die wenst anoniem te blijven.
Jammer genoeg zelf geconfronteerd met de hartziekte weet deze persoon, meer dan wie ook, wat Falco en Tom doormaken.
En beseft deze schenker hoe levensreddend generositeit en solidariteit kunnen zijn... 
Dank u voor uw hartverwarmende empathie, lieve onbekende, uw donatie betekent veel meer voor ons en Tom dan we hier nederig trachten onder woorden te brengen...

 

Ook creativiteit werd solidariteit... toen collega Ester Schiphorst, onze artistieke duizendpoot, een geschenk maakte uit het hart.
Ze heeft het "hond aan zee" genoemd en haar inspiratie is een foto van Tom met zijn Falco.
Zelf zegt Ester erover: "het werk is een mixed-media project, wat zo veel wil zeggen als dat er verschillende technieken zijn gebruikt.
Naast verf en wasco bestaat het voornamelijk uit textiel. Het is genaaid met de machine in de vrije-hand techniek.  Het doek is 30 x 40 cm en is opgespannen op een houten kader."
Esters wens is dat haar mooie kunstwerkje ook een bijdrage mogen zijn om de verzorgkosten van Falco mee te helpen dragen.
En toen was het hek van de dam ... we hebben onze eerste mini-veiling gelanceerd op Facebook!
>>> "Veiling Helpers worden geholpen"

 

We zijn oprecht onder de indruk van wat de vraag om Falco te helpen steunen, nu hij zelf ernstig ziek is, heeft losgemaakt bij velen.
De solidariteit is overweldigend en Tom is erg ontroerd. Hoewel hij nog steeds vindt dat het normaal is wat hij en vooral Falco deden voor andere honden en hun baasjes, zijn wij ieder van u dankbaar, omdat zelfs als klinkt het inderdaad "normaal", wij met zijn allen toch maar hebben getoond dat het redden van levens iets is om ENORM TROTS op en DANKBAAR om te zijn!

Wij staan erop om iedereen te bedanken die nog wil delen en al gedeeld heeft in de zorg voor een hond die vroeger zelf verzorgde en nu onze zorg nodig heeft.

CARPE DIEM lieve Falco, je woont in ons hart!

 

 

Een gedetailleerd dankwoord met vermelding van de schenkers volgt zodra we alle acties rond Falco afronden.

 

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.